Lug ud i dit mentale ukrudt og ryd vejen til job.

Lug ud i dit mentale ukrudt og ryd vejen til job.

Søger du job, er det en oplagt lejlighed til at luge ud i dine overbevisninger.

I samtaler med jobsøgende støder jeg ofte på antagelser, som hvis de får godt fat, breder sig som ukrudt. De har en evne til at kvæle selvtillid, motivation og handlekraft og de gør ikke noget godt for nogen.

De er en gang mental skvalderkål, som skal ryddes af vejen:

  • Jeg får ikke job, fordi jeg ikke har nok erfaring.
  • Jeg får ikke job, fordi jeg ikke har nok uddannelse.
  • Jeg får ikke job, fordi jeg ikke er dygtig nok.
  • Jeg får ikke job, fordi jeg er for gammel.
  • Jeg får ikke job, fordi jeg …

Hvis det er hvad du tror på, får du sikkert ret.

Den gode nyhed er, at du kan vælge et andet perspektiv.

F.eks. jeg lander et job fordi jeg står for noget, vil noget, har lært noget, kan noget, …

JA, det er indstillinger der sikkert udfordrer dig, men på en helt anden måde end skvalderkålsindstillingerne. De kræver, at du bruger den tid det tager at finde frem til, hvad der gemmer sig bag ordet “noget”. Ikke blot i luftige overskrifter og abstrakte begreber, men i konkrete beskrivelser der bringer dine værdier, motivation, erfaringer og kompetencer helt frem i lyset. Helt frem der hvor de er til at få øje på, hvor du er til at få øje på.

Jobsøgning handler i høj grad om at træde frem. Det kan godt være det ikke er nemt, – men skal det være det? Mit bedste råd til dig der er jobsøgende er at vælge et perspektiv der åbner muligheder og inspirerer til refleksion og handling. Dernæst at alliere dig med en sparringspartner der har som sin fineste opgave at støtte dig i at sætte ord på og bane vejen til det målrettede ansøgningsmateriale og den tillidsvækkende jobsamtale. Sidst men ikke mindst anbefaler jeg at udvikle en kraftig allergi overfor alle de ukrudtsfrø, der kan spredes med ethvert afslag.

Tak fordi du deler: