Forbandede sten og fordømte frihed.

Forbandede sten og fordømte frihed.

Der er faldet sten fra mit hjerte. Ca. 15 ton faktisk. I flere år har de ligget i bunker i min have. Store, grimme og tunge. Jeg har sagt pyt og bildt mig selv (og andre) ind at opgaven med at få dem fjernet var for stor. For dyr. For tidskrævende. Nu er de væk. Fordi der er en mening med min have, jeg vil udleve. Gæt selv hvad der har været sværest: At fjerne stenene eller tænke på at fjerne dem?

Morten Albæk tager i dette interview og sin nye bog fat om begreber og grundindstillinger til livet og ledelse, og han peger i mine øjne på nogle store eksistentielle sten. Det han ydmygt minder os om er, at vi har friheden til at vælge at smide skyklapperne, se (arbejds)livet i øjnene, finde frem til hvad der er meningsfuldt og beslutte os for modigt at gå efter det. Også selvom det er svært.

Den eksistentielle filosofi og tænkning har noget værdifuldt at byde på, hvis du vil udvikle dit lederskab. Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er. Fordi først og fremmest er du menneske. Leder du andre, er der endnu mere at hente. For dig, dine medarbejdere, dine kunder og din forretning.

Budskabet er ikke blot vand på min mølle, det er en del af mit fundament og dagligdagens erfaringer fra samtaler i mit virke som eksistentiel terapeut.

Jeg glæder mig til at læse bogen.

Tak fordi du deler: